_DSC3921.jpg
 
 

VÅR FILOSOFI

VARFÖR KVALITET PÅ MATEN TILL BARNET ÄR SÅ VIKTIGT…

De första två åren lägger grunden för barnets hälsa resten av livet. Immunförsvaret stärks, skelettet växer och kopplingar i hjärnan bildas. Dem rätta byggklossarna behövs för att barnet ska utvecklas optimalt.

SKILLNADEN MELLAN HEMLAGAD BARNMAT OCH BARNMATEN FRÅN AFFÄREN ÄR STOR

  • Hemma är maten färsk eller färskfryst. Maten från affären hittar du i torrhyllan med en hållbarhet på upp till 2 år.

  • Hemma mosas maten kall eller kokas lätt. Maten från affären kokas i 120 grader i ca 40 minuter, efter tillagningen - nåt som gör att många näringsämnen försvinner.

  • Hemma använder du matvarer som är innehåller naturliga vitaminer och mineraler, som frukt, kött och grönsaker. Maten från affären tillsätts ofta syntetiska vitaminer.

Vårt ideal är att vara så lik hemlagad barnmat som möjligt. Vi önskar att jämna ut skillnaden mellan hemlagad barnmat och barnmat från affären genom att erbjuda färsk barnmat som är tillagad kall eller med lätt uppvärmning.

Vi har tillsammans 8 år i skolbänken där vi har studerat kost. Vi är också småbarnsföräldrar med ett stort hjärta för alla barn. Därför har vi alltid barnas hälsa som vår första prioritet. Därför använder vi bara ekologiska, noga utvalda råvarer, som är producerat för att bevara så mycket näring som möjligt. All barnmaten från grogro är utan mjölk och gluten.

  • Barnmaten från gro gro innehåller mer fett för att stå i stil med barnas behov. Fett bör utgöra 30-45 % av det dagliga energiintaget för barn mellan 6-11 månader och 25-40 % av energiintaget för barn över 2 år. Fett i måltiden bidrar till ett mer stabilt blodsocker och gör måltiden mer fullvärdig.

  • All vår barnmaten är utan gluten och mjölk och de flesta produkterna är också utan ägg. Detta för att 6-8 % av alla barn har en matallergi och trenden ökar. Vi har heller inte “spår av” i tillagningen.

  • Små barn är utsatta för järnbrist och undersökningar visar att många barn har för lite vitamin B12, selen och jod. Vårt mål är att barnmaten ska täcka behovet för dessa i största möjliga grad. Vi har för exempel tillsatt äggula i havregröten för att den innehåller alla vitaminer utan C vitamin. Med andra ord en gul näringsbomb. Vi jobbar hela tiden med att komponera naturliga och så bra måltider som möjligt.

DITT BARN SKA VÄXA UPP I EN VÄRLD VI TAR VARA PÅ

Vi jobbar för bättre miljöval hela tiden. Vår förpackning är idag lagad av plast. Plast blir minst volum av sopor och det som kräver minst i miljösynpunkt om den recirkuleras! Väldigt få erbjuder nedbrytbara förpackningar som kan användas till barnmat. Vi sätter stort pris på tips om du vet någon ny leveratör på marknaden. Vi samarbetar med Choose för att bli klimatpositiva, vilket betyder att grogro får ett positivt CO2-avtryck.