NO-BAKE Råw Morotskaka med lime- och kokosglasyr…
Det var ett långt namn, men det här är också en rejäl smakupplevelse! Denna råwkaka är fylld med magvänliga fibrer och nyttiga fetter från nötter och kokos. Utan både mjölk och gluten – men fullproppad med naturlig näring för de små.
Övertygad? Haha, då kör vi – nu bakar vi något riktigt gott!
Form: Glasform från Ikea (mått: 19 x 13 x 5,5 cm)
Råwkakebotten:
-
5 st Råwbarer (äpple, den gröna)
-
4 st morötter (rivna) – spara lite till dekoration
-
1 tsk färskriven ingefära
-
2 msk kokosflingor
Kokoslimeglasyr:
-
180 g cashewnötter
-
4 msk kokosgrädde (det fasta från en kyld burk kokosmjölk – ca 125 ml)
-
Saften från 1 ½ lime
-
2 tsk kokosolja
-
1–2 tsk honung (för barn över 1 år)
Använd eventuellt lönnsirap om barnet är under 1 år.
Förberedelse:
Börja med att blötlägga cashewnötterna i kokande vatten i ca 30 minuter. Denna lilla detalj tar glasyren till en helt ny nivå!
-
Hacka Råwbarer i små bitar, riv morötter och ingefära.
-
Mixa Råwbarer med kokosflingor tills det blir en jämn massa.
-
Tillsätt morötter och ingefära, mixa tills smeten är jämn och formbar.
-
Klä formen med plastfolie och tryck ut smeten jämnt. Låt vila medan du gör glasyren.
Glasyr:
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills glasyren är silkeslen.
Bred glasyren över kakan, toppa med lite extra riven morot och ställ kakan i frysen i 3–4 timmar.
Ta ut och låt mjukna i rumstemperatur i 30 minuter innan servering – för den ultimata smakupplevelsen.
Hoppas det smakar! 🧡