Den här rawkakan kan du njuta av helt utan dåligt samvete. Varför det? Den är gjord på näringsrika och smakrika råvaror! Glutenfri och utan tillsatt socker – perfekt att bjuda på under barnets allra första födelsedag. Kakan kan förberedas i god tid, kräver varken jäsning eller gräddning, och bjuder på en frisk och söt smak av hallon och aromatisk kakao. Den här kommer garanterat imponera på både stora och små!
Börja med att plocka fram en liten form (ca 19,5 x 13,5 cm). Om du vill använda en större form är det bara att dubbla mängden till botten. Kom ihåg att lägga bakplåtspapper i botten så att kakan är lätt att lyfta ur.
Ingredienser:
-
5 st Råwbar med kakaosmak
-
1 msk kokosolja
-
240 g osaltade cashewnötter
-
5 msk kokosgrädde (alternativt det tjocka lagret från en kylskåpskall kokosmjölk)
-
2 st dadlar (eller 2 msk lönnsirap)
-
3 dl färska hallon
-
Saften från 1 citron
Förberedelse: Blötlägg cashewnötterna i vatten i 4–5 timmar.
Så här gör du:
-
Dela Råwbarerna i mindre bitar och mixa dem tillsammans med kokosoljan.
-
Tryck ut ”degen” i formen så att hela botten täcks (cirka 1 cm tjock).
-
Lägg de blötlagda cashewnötterna (utan blötläggningsvattnet), kokosgrädde, dadlar, 2 dl hallon och citronsaft i en blender.
-
Mixa till en riktigt silkeslen konsistens.
-
Häll fyllningen över botten och tryck försiktigt ner hallon (1 dl) i smeten – spara gärna några att dekorera med ovanpå.
-
Ställ kakan i frysen över natten. Ta ut den 10–15 minuter före servering.