Har du lagat för mycket eller har rester över av vår smarriga pulvergröt?🤔 Vi gör gärna så mycket som möjligt för att minska på matsvinnet och vad är då bättre än att använda resterna till att gör supergoda, krispiga kex?🙌✨
(TIPS! Du kan även frysa ner pulvergrötresterna i isbitsformar, då gärna utan mjölk)❄️
Se hur du gör HÄR.
👉Eller så gör du så här:
- Sätt ugnen på 160 grader på varmluft🔥
- Sprid ut resterna tunt på en bakplåtpappersklädd plåt och toppa med lite ceylon kanel och lite salt🧂
- Dela upp “degen” i bitar efter dina önskemål med en kniv eller pizzaskärare🔪
- Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, kika till kexen då och då så att de inte blir brända🤎
(Lite bruna blir kexen då det är frytorkade frukt och bär i pulvergröten)😉
Skicka det här inlägget till någon som gillar GroGros pulvergröt!🩷🤩